O slovenských online kasínach

Na Slovensku v roku 2020 skončil monopol Tiposu na online kasína. Vstúpil do platnosti nový zákon a vznikol nový úrad. Odvtedy pôsobí na Slovensku 9 online slovenských kasín. Všetky tieto kasína sú pod dohľadom Úradu pre reguláciu hazardných hier

Svetové zaujímavosti zo sveta kasín ?

Sotheby’s International Romania uviedla na predaj prvé kasíno v Rumunsku, ktoré sa nachádza v Slănic Moldavsku, kúpeľnom stredisku v severovýchodnej časti krajiny, za vyvolávaciu cenu 1,9 milióna EUR, uviedla Economica.

Minulý rok bolo kasíno ponúknuté na predaj za 2,25 milióna eur. V roku 2013 bolo kasíno dané do dražby pre nesplatený dlh.

Kasíno bolo postavené talianskymi kamenármi podľa plánov architektov Georga Steriana, H. Ricka a Nicolae Ghica-Budeștiho a dané do užívania v roku 1894. Kasíno má zastavanú plochu 1847 metrov štvorcových.

V posledných rokoch bola predmetom mnohých dražieb, ktoré však boli neúspešné, hoci v rokoch 1994-1995 bola budova kompletne asanovaná.

Hracie automaty ?

No, ako vo väčšine prípadov, záleží. V závislosti od obchodu a automatu sa ceny môžu značne líšiť. Môže to byť kdekoľvek od menej ako 100 dolárov až po tisíce dolárov.

 

Ak chcete vidieť presnú cenu, pozrime sa na výrobné náklady a na to, čo môžete očakávať pri hľadaní konečného produktu.

 

Vývoj slotov

Od svojho vzniku sa sloty dramaticky zmenili a za viac ako 100 rokov sa stali technologicky zložitejšími. Ak náklady neboli na začiatku 20. storočia také vysoké, dnes to vyzerá úplne inak.

 

Nie je to však jediná zmena; postupom času sa miera návratnosti zvýšila z 3 % na dnešných 45 %. Všetky tieto zmeny spolu mali výrazný vplyv na celkovú cenu hracieho automatu.

 

Koľko stojí výroba hracieho automatu?

Po prvé, cena rámu alebo skrinky výherného automatu sa môže pohybovať od 500 do viac ako 2 000 EUR v závislosti od materiálov použitých na ich konštrukciu. Táto cenovka je vysoká, pretože obsahuje aj zdroj energie, zvukový systém, čítačku kariet, vypínače a svetlá.

 

Ďalšou podstatnou súčasťou je LCD; oproti iným kúskom by tento nemal stáť viac ako 300 eur. Tiež budete potrebovať VGA prevodník na pripojenie displeja k vstavanej hernej doske, čo by malo byť až 100 eur.

 

Ďalšia dôležitá súčasť vybavenia sa nazýva vstavaná herná doska. Toto je počítačový systém určený pre iGaming; zahŕňa základnú dosku, pamäťový systém, procesor a periférne zariadenia pre vstup a výstup. Cena tejto časti sa pohybuje od 100 do 1000 EUR.

 

Budete tiež potrebovať hodnotiacu dosku I/Q, ktorá má cenovku až 200 dolárov. A nakoniec, herný softvér, ktorý je zďaleka najdrahší, začína od 3 000 dolárov a môže ísť len hore.

 

Aké je cenové rozpätie hracích automatov ?

Ako sme už videli, náklady na výrobu hracieho automatu môžu byť oveľa vyššie, ako by ktokoľvek mohol očakávať. Majte však na pamäti, že podniky, ktoré vyrábajú tento druh produktov, majú oveľa lepšie ponuky komponentov, pretože nakupujú vo veľkom. Z tohto dôvodu môžu byť v niektorých prípadoch oveľa lacnejšie.

 

Takmer tucet profesionálnych webov má na predaj skutočné hracie automaty. Odborníci na hazardné hry analyzovali každý z nich, aby sa uistili, že obchody sú skutočné. Cenový rozsah pre jednotlivý slot má strednú cenu pod 500 GBP.

 

Pamätajte však, že niektoré nie sú určené na použitie v prostredí kamenných kasín. Sú striktne konštruované pre ľudí, ktorí ich chcú mať.

 

Naproti tomu profesionálne hracie automaty špeciálne vyrobené pre kasína majú najnižšiu cenu okolo 500 £. Napriek tomu môžu ísť do úžasných súm až 25 000 libier.

 

Sú online automaty na predaj ?

No, toto je zložitejšie, ako sa zdá. Online hracie automaty sú v podstate len kusom softvéru. Štúdiá, ktoré ich vyvíjajú, vyjednávajú s kasínami o cenovke. Okrem toho platformy iGaming zvyčajne dostávajú balík hier od konkrétneho poskytovateľa hier.

 

Vzhľadom na to nie je softvér online slotov na predaj jednotlivcom, ktorí ich chcú vlastniť, pretože poskytovatelia hier majú zvyčajne obchodný model B2B.

 

Môžete sa však obrátiť na poskytovateľa hry a možno získať demo režim hry. Všetko však závisí od vašich vyjednávacích schopností, pretože je to ďaleko.

 

Koľko stojí online automat?

Závisí to a nikto to nevie s istotou, pretože poskytovatelia hier poskytujú viacero slotov v balíku. Pred ich obstaraním je potrebné zjednať celkovú cenu. Takže jediný spôsob, ako zistiť cenu a získať online slotový softvér, je spustiť si vlastnú platformu iGaming.

 

Na spustenie online kasína potrebuje firma alebo jednotlivec aspoň 100 000 £. Táto cena zahŕňa vývoj webových stránok, poskytovateľov platobných metód a hry. Náklady sú však len odhadom, pretože sa môžu objaviť ďalšie výdavky.

 

Šance na výhru v kasíne nie sú vôbec dobré. A pri rulete je to ešte horšie. Ako uvádza finančný autor J. B. Maverick v Investopedia, dom má výhodu 5,26 % na americkom kolese rulety, čo je percento, ktoré je oveľa vyššie ako pri iných hrách, ako je blackjack. Čo to znamená?

 

"Ruletové koleso je očíslované od 1 do 36, takže si možno myslíte, že toto dáva šancu na výhru stávky na jedno číslo na 36 ku jednej," píše Maverick. "Kolesá rulety však majú aj nulu a niekedy majú dvojitú nulu a dokonca aj trojitú nulu. Skutočná šanca na výhru je teda 37 ku jednej, 38 ku jednej alebo 39 ku jednej, nie 36 ku jednej."

 

Maverick uvádza, že kasíno vyhráva približne 50 000 $ za každý odohraný 1 milión $ a výhry z domu sa zvyšujú, čím dlhšie sa hráč zúčastňuje. Ak osoba robí stávky 5 dolárov na každé otočenie kolesa a koleso sa točí 50-krát za hodinu, stratí 5 % svojich peňazí počas štyroch hodín. Podľa Maverickovho výskumu iba 13,5 % hráčov skutočne vyhrá v rulete.

 

Dr. Richard Jarecki, profesor medicíny na univerzite v Heidelbergu, bol jedným z 13,5 %. Profesor však nevyhral len tak. Vyhral vo veľkom. V skutočnosti počas päťročného obdobia medzi rokmi 1964 a 1969 Jarecki vyhral 8 miliónov dolárov z rulety v rôznych kasínach. ako?

 

Súvisiace: Šiška z pekárne „Vulva-Nut“ prináša potešenie svojim zákazníkom

 

Tým, že si všimnete chybu... a potom usilovne pracujete na jej využívaní. Podľa tohto skvelého príbehu v The Hustle Jarecki zistil, že ruletové kolesá, rovnako ako všetky ostatné mechanické zariadenia, vykazovali po určitom čase opotrebovanie. Tieto drobné defekty – „úlomky, preliačiny, škrabance, nerovné povrchy – môžu spôsobiť, že niektoré kolesá pristanú na určitých číslach častejšie, ako je predpísaná náhodnosť.“

 

Čo teda urobil Jarecki? Išiel do práce. Strávil nespočetné množstvo hodín v mnohých kasínach, okrem hodín, ktoré strávil vo svojej práci, manuálnym sledovaním desiatok tisíc roztočení a analyzovaním abnormalít v údajoch.

 

„Experimentoval som, kým som nemal hrubý náčrt systému založeného na predchádzajúcich výherných číslach,“ povedal pre Sydney Morning Herald v roku 1969. „Ak čísla 1, 2 a 3 vyhrali posledné 3 kolá, [mohol som určiť] čo s najväčšou pravdepodobnosťou vyhrá ďalšie 3."

 

Jarecki navštívil množstvo kasín v Európe. Najal si ľudí, aby mu pomohli zaznamenávať údaje. Strávil dni a noci analýzou týchto údajov. Potom urobil to, čo robí každý podnikateľ, keď je pripravený riskovať: požičal si 25 000 libier od súkromného investora a počas šiestich mesiacov potichu, pomaly a opatrne uzatváral svoje stávky. Výsledkom bol čistý zisk 625 000 libier (dnes približne 6 700 000 dolárov). Do konca roku 1969 Jarecki zarobil takmer 8 000 000 dolárov v dnešných dolároch.

 

Nič z toho, čo urobil, nebolo nezákonné, ale bolo to otravné a nákladné pre hazardný priemysel. V konečnom dôsledku Jareckiho vysoko medializované úspechy spôsobili, že odvetvie vykonalo kompletné prepracovanie a digitalizáciu svojich ruletových stolov. Takže – prepáčte – nedostávajte žiadne nápady.

 

Napriek tomu si Jarecki všimol chybu a využil ju. Dokázal aj ďalšie tri veľmi dôležité veci, ktoré by mal vedieť každý podnikateľ. Prvým je, že zarobiť peniaze nie je ľahké. Toto nebola schéma „rýchleho zbohatnutia“. Jarecki dosiahol svoje úspechy v priebehu niekoľkých rokov a potom, čo strávil tisíce hodín výskumom a zhromažďovaním údajov. Svoje peniaze investoval aj do toho, že si na pomoc najímal ľudí. To si vyžiadalo čas a veľa práce.

 

Po druhé, je to naozaj všetko o údajoch. Zhromažďovanie a následná hĺbková analýza trendov odhalených z informácií o akomkoľvek podnikaní, činnosti, demografickom, priemyselnom alebo geografickom regióne často odhalí veci, ktoré je možné využiť. Väčšina z nás nie sú ľudia riadení dátami. Máme romantické predstavy o zarábaní peňazí. Zvyčajne nie sme dostatočne ochotní alebo trpezliví na vykonanie výskumu.

 

Súvisiace: Viem, ako jednoducho ukradnúť peniaze z bankového účtu vašej spoločnosti

 

Nakoniec, ak chcete zarobiť veľké peniaze, budete musieť riskovať veľké peniaze. Jarecki to nemohol urobiť sám. Z vlastných peňazí si najímal ľudí na pomoc. Potom, keď bol presvedčený o budúcom úspechu, musel presvedčiť externého investora, aby urobil významnú investíciu, a môžete si len predstaviť, ako to prezentačné stretnutie prebiehalo. Ale zrejme bol dostatočne presvedčivý, aby svoj projekt predal. Som si istý, že v tom čase bolo veľa bezsenných nocí.

 

Na svete je len málo ľudí, ktorí sú ochotní urobiť všetko vyššie uvedené, a ešte menej ľudí, ktorí nakoniec uspejú tak, ako to urobil Jarecki. Si jeden z tých mála ľudí? Ak áno, tak závidím. Ak nie ste, pridajte sa k davu.

 

Záver

Široká škála cenových variácií hracích automatov sa pripisuje najmä ich finančnej výkonnosti. Jednorucí banditi predstavujú niekde medzi 70 % až 80 % príjmov pozemných kasín. A pre platformy iGaming je toto číslo približne rovnaké, s malými odchýlkami.

 

Ak máte naozaj záujem o kúpu hracieho automatu, vždy sledujte, aké materiály boli pri jeho výrobe použité a aký softvér používa. Kvalitne vyrobené zariadenie bude vždy fungovať bez ohľadu na to, ako ho uskladníte, a menej kvalitné sa s najväčšou pravdepodobnosťou po niekoľkých otáčkach rozbije.


Obľúbené príspevky z tohto blogu

Príbeh o KFC zakladateľovi

Ako uvariť guláš