Respirátory

V súčastnosti nepotrebné, ale boli niekedy potrebné ? 


Možno nebudete potrebovať masku, ak si rezervujete let po polovici apríla.


Sarah Tew/CNET Chcú letušky zachovať mandát?

Letušky ako skupina nezaujali stanovisko k tomu, či zachovať alebo neponechať mandát na masky na svojom mieste, uviedla Asociácia palubných sprievodcov. Majú však na starosti presadzovanie mandátu, čo znamená aj zaobchádzanie s cestujúcimi, ktorí ho odmietajú splniť.


K 7. marcu Federálny úrad pre letectvo informoval, že 535 z 814 neposlušných pasažierov má tento rok vzťah k tvárovým maskám. Vzhľadom na tieto čísla by vypršaný mandát mohol výrazne znížiť počet násilných hádok počas letu.


Vláda zvažuje jednotný zoznam zákazov letov pre letáky, ktoré odmietajú splniť požiadavky na masky, uviedla agentúra Bloomberg, ale neprijalo žiadne oficiálne rozhodnutie.


Môžu jednotlivé letecké spoločnosti naďalej vyžadovať masky na palube aj po skončení mandátu?

Letecké spoločnosti neoznámili žiadne plány po zrušení mandátu na masky a nie je jasné, či jednotlivé letecké spoločnosti môžu naďalej vyžadovať masky pre letáky. Letecké spoločnosti vo všeobecnosti dodržiavajú protokoly zavedené TSA, takže ak sa mandát nepredĺži, letecké spoločnosti sa pravdepodobne vrátia k zásade „bez masky“.


"Naďalej komunikujeme s administratívou, pretože prehodnocuje existujúce požiadavky na masky a pracujeme na identifikácii cesty vpred od politík z obdobia COVID," povedal zástupca AFA pre CNET. "Povzbudzuje nás zrušenie požiadaviek na masky vo všetkých 50 štátoch a ďalšie obmedzenia súvisiace s COVID v celej krajine."


Zástupca Southwest Airlines pre CNET povedal, že spoločnosť momentálne nemá čo ponúknuť na túto tému. "Rovnako ako zvyšok nášho odvetvia, aj Southwest podlieha federálnym mandátom na masky, ktoré boli implementované prostredníctvom pôvodného nariadenia Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb."

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Príbeh o KFC zakladateľovi

Ako uvariť guláš

O slovenských online kasínach